2012. október 16., kedd

Egy kis foci

Női olvasók ezt a bejegyzést nyugodtan átugorhatják.
Ma volt Magyarország-Törökország meccs, egyrészt válogatott tétmeccs, másrészt törökök, ez a történelem és a személyes ismertségek miatt is érdekes, szóval úgy raktam össze a hetet, hogy ennek a meccsnek a megtekintése beleférjen. Fogtam egy streamet, két napra előre be volt biztosítva, hogy meg tudom nézni innen is.
Az első gólt a törökök lőtték, de aztán szép sorjában jöttek a magyarok és rúgtak hármat, Koman, Szalai és Gera, és 3-1 ide. Nálunk jóval erősebbnek tartott csapatot hátrányból fordítva megverni, azért az nem semmi. Jelen állás szerint a románokkal magunk között dönthetjük el, hogy ki juthat ki a VB-re.
Külön öröm, hogy kedvenc Gera Zolim most meglőhette azt a büntetőt, amit négy éve nem. Négy éve Isztambulban 0-0-nál kigáncsolta őt a kapus, járt volna a kiállítás és a büntető, de a bíró a magyart állította ki, és nélküle szétesett a csapat, és kikaptunk. De most amikor büntetőhöz jutott a csapat, ugyanő állt oda, ugyanazzal a kapussal szembe, és egy milliomod esélyt sem hagyott neki.
Hívtam a házbeli törököket, hogy nézzük együtt, de nem jöttek. Azért a harmadik gólnál küldtem egy-két üzenetet nekik csőmorzén:). Meg Koman gólja után elkezdtem csetelni Renátónak Prágába, ugye nevezett barátom fiatalabb korában egy csapatban focizott Koman "Voli"val, onnantól kommentálgattuk egymásnak az eseményeket. Azt mondta, ha EGER-vári a kapitány neve, akkor az jó ómen a törökök ellen.

 Ez még hozzá tartozik:
http://www.youtube.com/watch?v=BW5M9v6GqRU

5 megjegyzés:

  1. Valami jó hírt kéne közölni a török néppel, mert depisek lesznek! A focinál nem sok fontosabb témájuk van, erre sorra bukják a meccseket a korábbi impérium-töredékek ellen és még a sztár-Alex is visszament Brazíliába a Fenerbahce-ből.

    VálaszTörlés
  2. Románokkal mikor játszunk? És hol?

    VálaszTörlés
  3. Március 22 Budapest, és szeptember Bukarest.
    Egyes törökök felvidítását talán még el lehetne intézni, de egy 80 milliós népét már nehezebb lenne. Mi lenne ha átszoknának mondjuk fedettpályás versenytevegelésre, abban nyugodtan lepipálhatnak minket :)

    VálaszTörlés
  4. teve tuvudsz ivigy beveszévélnivi? A törökök nem tevéznek, és Batu szerint nem is tevéztek, de attól még átszokhatnak rá :)
    Itt Budapesten is van pubquiz (fix időpontban pár pubban), egyszer ki kéne próbálni!

    VálaszTörlés
  5. Nevem tuvudovok tevevegevelnivi, deve a tövörövök kevedvévért kivi tavaláválhavatnávánk vavalavamivi ovolyavan spovortovot avamivibeven nyuvugovodtavan nyeverevetnevek mevert mivi uvugysevem vavagyuvunk évérdevekeveltevek bevenneve
    :)

    VálaszTörlés