2012. augusztus 10., péntek

Fogadalmak

Mint első bejegyzés, máris írnék ide valamit, ami lehet hogy provokatívnak fog minősülni amikor majd széles körben olvasottá lesz, mert most még csak Leó (a húgom) értesült a blog létezéséről.
Némely ismerőseim, amint meghallják, hogy Hollandiában fogok eltölteni huzamosabb időt, rögvest azzal reagálnak, hogy jaj de jó sokat füvezhetek és kurvázhatok. Ezen tevékenységek lehet, hogy jellemzőek azokra akiktől ötletként hallom, de nem rám. Így most itt ígéretet teszek, melyhez tanúnak idézem a blog összes olvasóját, hogy nem fogok drogozni és kurvázni. Illetőleg megkérem összes ismerősömet, hogy amennyiben tudomásukra jutna, hogy megszegem ezen ígéretemet, akkor annak hírét minél szélesebb körben terjesszék el rólam.
Kísérletet teszek továbbá arra hogy kint tartózkodásom során mellőzzem a kerékpár és a telefon használatát. Nyilván ezek mellőzése Hollandiában egy egyetemista ifjú számára igen nehezen lesz megoldható, de törekszem rá, és végső soron akkor sem lesz katasztrófa, ha ez a kísérlet elbukik.
A kerékpár és telefon mellőzése érzelmi, míg a drogozás és kurvázás mellőzése etikai okok miatt történik.

1 megjegyzés:

  1. Némely húgyagyú ismerőst jó lenne megkérdezni, azt is tudja-e, hogy Hollandia lakója volt többek között

    Anna Frank
    Rotterdami Erasmus
    Leeuwenhoek
    van Gogh
    Rembrandt
    Huygens
    Cruijff
    Fokker
    Escher
    Bruegel,

    valamint hogy a hollandok találták fel például a

    görkorcsolyát
    távcsövet
    fűrészmalmot
    Schnorchel kéményt

    Gröningen pedig egy 40.000 hallgatót befogadó várost, kb. 500 éves egyetemmel....






    VálaszTörlés