2012. augusztus 20., hétfő

A következő időszak programja

Nos, finisébe ért a készülődés, ami nem is csoda, mert már alig néhány napom van hátra itt szülőhazám kebelén. Egy hét múlva már Groningenben leszek.
Sokan kérdezgetnek az érzéseimről. Talán Nagypapával való beszélgetésem a legtanulságosabb, aki felsorolt egy nagy csomó lehetséges érzelmet hogy melyik jellemző rám, körülbelül izgalom, érdeklődés, várakozás, aggodalom, bizalom, kíváncsiság, mire a válaszom az volt, hogy ezek mind. Ja meg vicces, hogy itthon maradó feladatköreimet és személyes tárgyaimat a bkv-bérlettől a csapatkapitányi posztig mind szétosztottam, mint aki végrendelkezik. Ahogy Sárközi cigány mondja az Egri csillagokban, hogy "aki elmegy az meghalt".
Upsz, na nyugi, én azért vissza szándékszom jönni. Más kérdés, hogy addigra a bérletem lejár :)
És ami miatt a cikk születik, az az hogy mostanra a következő két hétnek már meg is van a programja.
A múltban kezdem, mert a tágabb családtól való búcsúzás már az elmúlt napokban nagyrészt megtörtént. Most folyamatban van a barátoktól való búcsúzkodás, ma is volt egy szkájp emiatt, kedden is lesz egy áldomásivás. Szerdán csapatépítő (vagy éppen csapatlebontó) buli a reneszánszosokkal, akik ugye 5/6-od arányban szétrajzanak ősszel. Csütörtökön megyek az egyetemre dokumentálni, aláíratni, aláírni, papírozni, és már előre undorodom ezen feladatoktól. Pénteken lesz a Pápá Zeus güle-güle party, a nagy búcsúbuli, amire minden barátom hivatalos lenne, ha nem is mindenki, de a legközelebbi barátok nagyrészt ottlesznek. Szombat-vasárnap pedig már a pakolásé, vagy a véglegesítésé, mert már elkezdtem kirámolni a cuccokat a szekrényekből. Vasárnap este hazajön Leó, ez testesíti meg a szűkebb családi búcsúztatást, és hétfőn utazás.
És akkor vannak még a kötetlen idejű tennivalók, mint hivatalokba és bankba mászkálás, vásárlások, ilyesmik. Úgyhogy előzetesen elnézést kérek, ha a megszokottnál kisebb arányban fogok válaszolni emalekre.
Ugyebár hétfő reggel 6:05-kor száll fel a gépen, ami miatt ötre kint kéne lenni, négykor el kell indulni itthonról, ha közvetlen előtte nem kell pakolni az is fél négyes kelést jelent. Ha ugyan lesz olyan vízszintes helyzetben amiből lehetséges felkelni. 8:05-kor szállok le Eindhovenben, ott számoltam két és fél órát arra, hogy a reptértől eljussak a vonatpályaudvarig, és ha minden jól megy, akkor 14:14-kor érkezem meg Groningenbe. Mentorom segítségével elverekedem magam a kollégiumig, ott bejelentkezés, adminisztráció, szobafoglalás, ismerkedés a lakókkal és a környékkel.
28-a Groningen városi-nemzeti ünnepe. 1642-ben a korábbi földesúr, egy német érsek ostromolta a várost, és augusztus 28-án takarodott el a falak alól, elismervén a város függetlenségét, de előtte szétágyúzta annyira, hogy bombák napjának is hívják ezt a napot. Gondolom aznap lesz érdemes megismerkedni a várossal.
29-én lesz az egyetem félhivatalos megnyitója, nem mellékesen akkor kell majd a town centerbe menni papírozni. Jaj de utálom, három honlapon három különböző féle dokumentum-köteget kérnek. A három közül annak hittem, ahol a legkevesebbet kérik. De még ebben is bennevan az anyakönyvi kivonatom fordítása, biztos egyébként nem hinnék el, hogy megszülettem.
Utána jövő hétfőn, mához két hétre pedig mér kezdődik a tanítás, még az órarenddel is kell még addig szórakozni meg hasonlók.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése